10 meest verschrikkelijke vrouwen die ooit hebben geleefd

Mannen hebben bij veldslagen, oorlogen of nucleaire rampen vaak een stevige vinger in de pap. Je vindt de bewijsvoering in nagenoeg alle geschiedenisboeken. In dit opzicht spelen vrouwen vaak een ondergeschikte rol van betekenis.

Hoewel de meeste vrouwen uit het lijstje hieronder niet in de geschiedenisboeken staan, zijn hun acties niet minder gewelddadig dan bij de ergste mannen uit de geschiedenis van de wereld. Bekijk hieronder een lijstje van de 10 meest gewelddadige vrouwen.

10. Gertrude Baniszewski

Tijdens diverse gesprekken, die het stel had met Gertrude Baniszewski, leek de dame de ideale kandidaat om voor hun kinderen te zorgen. Gertrude was zelf namelijk ook moeder. Nietsvermoedend vertrok het stel voor werkbezoek. Ze hadden nooit kunnen vermoeden dat ze een van hun dochters niet meer levend zouden terugzien.

Baniszewski sloot de twee meisjes op in de kelder, waar ze de meest gruwelijke martelingen moesten ondergaan. Hierbij schakelde Gertrude Baniszewski de hulp in van haar eigen kinderen. Ook vriendjes van haar kinderen moesten helpen. In 2007 is dit gruwelijke verhaal verfilmd: ‘An Amercian crime’.

Lees verder op de volgende pagina…