10 oefeningen om gemakkelijk en goedkoop van je rugklachten af te komen – Als ik nummer 7 maar eerder wist!

Heb jij last van (lage) rugpijn? Dan ben je niet alleen, want blijkbaar heft elke Nederlander er wel eens last van. Er zijn verschillende factoren die aan pijn in de lage rug kunnen bijdragen. Toch kan rugpijn ook een veel gewonere oorzaak hebben.

In deze periode is het verleidelijker om lekker warm binnen te blijven dan om naar buiten te gaan en in beweging te komen. En laat beweging nou juist enorm goed zijn voor uw rug! De dalende temperatuur zorgt er bijvoorbeeld vaak voor dat mensen meer rugklachten ervaren aan het einde van het jaar.

In het weekend ben ik vaak op de sportvelden te vinden. Afgelopen weekend hoorde ik de sporters en toeschouwers veel praten over hun rugklachten. Dit bracht mij op het idee om een aantal tips voor u op een rijtje te zetten die u kunnen helpen om rugpijn zoveel mogelijk te voorkomen deze winterperiode.

Wanneer u last heeft van rugpijn, is het belangrijk dat u begrijpt waarom u rugpijn heeft en waar deze rugpijn vandaan komt. Uw rug kan namelijk door meerdere factoren al snel overbelast raken waardoor uw rug overgevoelig raakt. Dit resulteert in rugpijn.

Eén bepaalde belasting hoeft niet direct de oorzaak te zijn van uw rugpijn op dat moment. Vaker komt het voor dat er meerdere oorzaken zijn die uiteindelijk ervoor zorgen dat u rugpijn ervaart. Spreekwoordelijk loopt de emmer dan over.

Op de volgend pagina vind je makkelijke oefeningen om je rug klachten te verminderen of zelf helemaal laten verdwijnen