Amir is blind en kan reddende operatie niet betalen – Dan doet zijn werkgever het ondenkbare

Amir Adan werd heel snel blind. Toen hij hoorde over een nieuwe operatie die hem zou kunnen helpen, wist hij dat dat was wat hij nodig had. Er was alleen één probleem. Zijn gezondheidsverzekering dekte de dure operatie niet.

Maar zodra zijn werkgever over zijn gezondheid hoorde, schoot hij te hulpe.

De 19-jarige uit Minnesota kreeg de diagnose van een progressieve oogziekte genaamd keratoconus toen hij nog op de middelbare school zat.

Naarmate de aandoening zich verder evolueert, is er een corneatransplantatie nodig.

Lees verder op de volgende pagina.

Sinds zijn diagnose ging het zicht van Adan snel achteruit en hij wist dat hij in de toekomst een transplantatie nodig zou hebben.

Toen Adan hoorde over een nieuwe preventieve operatie die ervoor zou zorgen dat de ziekte niet zou voortschrijden, wist hij dat hij een manier moest bedenken om deze operatie te kunnen ondergaan.

De operatie moet uitgevoerd worden vooraleer er teveel schade of krassen zijn op de cornea. Het rechteroog van Adan was voorbij dat punt, maar voor zijn linkeroog was er nog hoop.

De enige horde die Adan moest nemen, was de hoge prijs voor de operatie. Omdat de operatie pas goedgekeurd was, was het niet gedekt door de gezondheidsverzekering van Adan.

Kort nadat hij er met een collega over gepraat had, kreeg hij het beste nieuws ooit van zijn bedrijf – ze zouden alles betalen.

Adan werkte al twee jaar bij Bobby & Steve’s Auto World. In die tijd waren zijn collega’s echt een beetje als familie geworden en dit vriendelijk gebaar bewijst hoe waar dat is.

Bobby Williams, een van de medeoprichters van het bedrijf, vertelde hem: “We moeten je hiermee helpen.”

Adan kreeg snel een cheque van 3.400 dollar om de operatie te betalen. De operatie vond plaats op 24 oktober 2018 en verliep vlekkeloos.