Dit is misschien wel de beste baan ooit – Fulltime Levensgenieter.

Ben jij een echte boekenwurm? Breng je je vrije tijd nog het liefst van al door in een bibliotheek? Hou je van tropische eilanden, uitgestrekte witte stranden en palmbomen? Dan hebben we misschien het beste baantje voor je! Een luxeresort op de Malediven is namelijk op zoek naar een persoon die bereid is om in de “Meest afgelegen winkel ter wereld” te werken.

De boekenwinkel is gesitueerd in het ecologische resort Soneva Fushi op de Malediven in Zuid-Azië. De kandidaten moeten een passie hebben voor lezen en boeken en in staat zijn om toeristen van alle leeftijden te entertainen. “We zijn op zoek naar iemand die creatief is en mensen het plezier van lezen kan tonen”, luidt de vacatureomschrijving.

Een overnachting in het verblijf varieert van 2.000 dollar per nacht voor een accommodatie met een slaapkamer tot bijna 26.000 dollar, maar voor dat geld krijg je wel negen slaapkamers met een eigen stoombad, zwembad, sauna en spa.

Lees verder op de volgende pagina.

Voor het loon moet je het echter niet doen, want dat is bespottelijk laag. “Het salaris is inderdaad bespottelijk”, bekent boekenverkoper Philip Blackwell. “Maar er zijn ook grote voordelen. Voor heel wat mensen is het een droombaan, een unieke kans. Moest ik zelf 25 jaar oud zijn, zou ik het onmiddellijk doen.”

De boekenwinkel kadert in een nieuw experiment van Blackwell genaamd de Ultimate Library. Het opzet is om leesmateriaal aan te bieden in hotels omdat het soms erg moeilijk is om goede boeken te vinden op vakantie.

De succesvolle kandidaat moet minimum drie maanden in het resort verblijven en een “entertainende en levendige blog schrijven over het uitputtende leven van een boekenverkoper op een verlaten eiland.”