Keanu Reeves steunt in het geheim kinderziekenhuizen

“Eind jaren ’90 en pas afgestudeerd, kreeg ik mijn eerste baantje als assistent designer op de set van Chain Reaction (Keanu acteerde er naast Morgan Freeman)”, schreef bo2dd2 op Reddit.

“Wekenlang verwende Keanu de gewone werknemers en arbeiders (waaronder mezelf) ELKE DAG door ons gratis mee uit ontbijten en lunchen te nemen. Hij was echt een heel vriendelijke kerel om mee te werken.”

“Sindsdien werkte ik op meer dan 30 sets en ontmoette ik nooit een acteur die zo vriendelijk en genereus is als hij. De meeste acteurs die ik gezien heb en met wie ik samenwerkte zijn complete eikels die denken dat ze beter zijn dan wij. Keanu daarentegen was altijd erg toegankelijk en echt vriendelijk.”

Omdat Reeves kanker van dichtbij kende toen zijn zus tegen leukemie vocht, weet hij hoe slopend de ziekte en de behandelingen kunnen zijn. Volgens Snopes financiert Reeves al jarenlang onderzoek naar kinderkanker.

“Ik heb een privéfonds dat al vijf of zes jaar operationeel is en het helpt enkele kinderziekenhuizen en kankeronderzoek”, verklaarde hij ooit in een interview.

“Ik verbind mijn naam er niet graag aan, ik laat de stichting gewoon z’n werk doen.”

Andere mensen op Reddit kwamen met persoonlijke ervaringen over hoe Reeves mensen met autopech een lift gaf en grote bonussen gaf aan mensen die het even moeilijk hadden.

Niet iedereen heeft de middelen zoals Keanu Reeves, maar niet iedereen heeft zo’n groot hart als hij. Keanu Reeves is niet alleen een gevierd acteur, maar hij is ook nog eens nederig, vriendelijk en genereus. De wereld zou meer mensen als hij kunnen gebruiken.