5 producten die gezond lijken – maar het eigenlijk helemaal niet zijn!

1. Light frisdranken

In 2017 deden wetenschappers onderzoek naar het effect van light frisdranken op het risico om een beroerte of dementie te krijgen. Hiervoor analyseerden ze de gegevens van 2888 45-plussers en 1484 60-plussers. Meer specifiek bekeken ze tussen 1991 en 2001 op twee verschillende momenten de hoeveelheid geconsumeerde light frisdrank en vervolgens het aantal mensen die in de opeenvolgende tien jaar beroertes of dementie ontwikkelden.

Uiteindelijk ontdekte het team dat de mensen die dagelijks een glas light drank consumeerden drie keer meer risico liepen op een beroerte in vergelijking met degenen die nooit light frisdrank dronken. Ook bleken deze deelnemers een drie keer grotere kans te hebben op dementie.

Andere wetenschappers maakten een analyse van verschillende studies met het doel de effecten van light dranken op de langere termijn te bestuderen. Wat bleek? De consumptie van kunstmatige suikers was verbonden aan een hogere Body Mass Index (BMI) en groter risico op cardiovasculaire ziekten.

Lees verder op de volgende pagina…