Gerstekorrel verwijderen? Zo reken je er gemakkelijk mee af!

Als je zelf een gerstekorrel verwijderen wilt, is het verstandig om hier eerst goed aandacht aan te besteden. Gerstekorrels ontstaan doordat jouw huid vocht tekort komt. Zo’n gerstekorrel is een wit korreltje onder de huid, dat is ontstaan in een talg- of zweetklier. Er ontstaat dan een vliesje met huid over een verstopt kliertje heen. Het ronde witte bultje is vaak gevuld met keratine.

Dat is een natuurlijk bestanddeel van je huid. Het witte bultje zit meestal bij je oog, maar het kan ook op andere delen van je gezicht voorkomen. Het bultje zit vaak diep onder de huid dus hem ‘uitknijpen’ met je nagels gaat helaas niet lukken, geeft onderzoeksarts Jetske Ultee aan. Maar hoe kun je dán een gerstekorrel zelf verwijderen? Dat laat ik in de onderstaande trucjes weten.

Een tip die ik vooraf wil meegeven: zelf een gerstekorrel verwijderen, kan alleen als je steriele materialen gebruikt. Anders kan er misschien een infectie ontstaan. En dan ben je alleen maar verder van huis. Verwijder de gerstekorrels heel voorzichtig, want anders kunnen er kleine littekens of vlekjes achterblijven op je gezicht.

Verder, no worries, gerstekorrels zijn namelijk niet gevaarlijk! Ze gaan vaak vanzelf weer weg, maar als je ze toch graag nú weg wil hebben, dan kan dat! Bekijk het op de volgende pagina…