Je wasmachine zit vol met bacteriën – Dit probleem kun je direct oplossen met 1 ingrediënt die in je keuken staat

Wasmachine schoonmaken? Ja, zelfs een wasmachine – een apparaat dat toch ontworpen is om kleding schoon te maken – kan vies worden! Kalkaanslag, vetluis, aangekoekte zeepresten in het zeepbakje: het zijn allemaal zaken die de werking van je wasmachine nadelig kunnen beïnvloeden..

Afhankelijk zijn we zeker van de wasmachine, ze maken onze kleren weer schoon, vlekvrij en boven alles fris. Maar we denken slechts zelden na over dat de machine zelf soms ook een schoonmaakbeurt kan gebruiken.

Eens in de zoveel tijd is het belangrijk dat je de wasmachine schoonmaakt. Als je dit nog nooit gedaan hebt, kun je merken dat het er tijd voor is wanneer de schone was naast de geur van wasmiddel ook een eigenaardig geurtje heeft wat minder fris ruikt. De wasmachine an sich kan ook van binnen een geur afgeven, en soms komt de schone was er zelfs viezer uit dan hoe deze er in ging. Tijd dus om de wasmachine een keertje schoon te maken!

Stel je gewoon eens voor hoeveel vuiligheid er verzameld wordt met alle vieze kleren die je wast. En hoe graag we het ook zouden willen, verdwijnen niet alle bacteriën met een wasbeurt. En in dezelfde lijn der gedachte… is het ook nog eens zo dat een deel van de bacteriën gewoon in je wasmachine blijven zitten.

Bekijk hoe op de volgende pagina…