Voorkom slagaderverkalking! Reinig je slagaderen door deze 10 tips te volgen. Nummer 7 eet ik nu heel vaak

Slagaderverkalking of aderverkalking is een langzaam proces in de bloedvatwand, dat ervoor zorgt dat de slagaders steeds nauwer worden. Uiteindelijk kan slagaderverkalking leiden tot een hart- of herseninfarct.

Het aantal mensen dat jaarlijks overlijd aan slagaderverkalking neemt alsmaar toe. Gezondheidsdeskundigen maken zich dan ook ernstig zorgen, want slagaderverkalking is namelijk een aandoening die goed te voorkomen is en toch blijft het aantal mensen dat er last van heeft maar toenemen.

Iedereen krijgt te maken met slagaderverkalking: ophopingen van vet en lichaamscellen in de bloedvatwand. In de loop der jaren ontstaan er in de slagaders zogenaamde plaques. Die zorgen voor vernauwingen in de bloedvaten. Later wordt er vaak ook kalk in de plaques afgezet. Daar komt de naam slagaderverkalking vandaan.

Een verstopping van de slagaderen kan gepaard gaan met auto-immuunproblemen, infecties, onverenigbaarheid van voedsel en tal van andere problemen die de ziekte kunnen verergeren. Het goede nieuws is dat atherosclerose in de meeste gevallen omkeerbaar is en dat je dus door de juiste stappen te volgen op de lange termijn van een goede levenskwaliteit kunt genieten.

Hoewel mensen die last hebben van verstopte aderen regelmatig op controle zouden moeten bij de dokter, bestaan er ook een aantal voedingsmiddelen die kunnen helpen de aderen weer schoon te maken. Deze voedingsmiddelen versterken tegelijkertijd het immuunsysteem, waardoor je lichaam beschermd wordt tegen andere ziektes die het probleem alleen maar erger kunnen maken.

Lees snel verder op de volgende pagina!